Circulaire economie in de praktijk

Hoe ontwerp je producten en een productieproces zo dat er geen grondstoffen verloren gaan? Is de circulaire economie een antwoord op globalisering? Circularity Campus Sittard-Geleen laat zien hoe het kan. Bezoek het op vrijdag 13 oktober.


Op vrijdag 13 oktober kun je bij Limburg Circulair zien hoe je de circulaire economie in de praktijk kunt brengen, stap voor stap. Aan de hand van concrete voorbeelden van diverse samenwerkende bedrijven, maar ook kennis- en onderwijsinstellingen, demonstreren ze hoe je tot circulair productontwerp komt, waarom een slimme retourlogistiek belangrijk is, hoe je producten kunt refurbishen en recyclen, hoe je van componenten en grondstoffen weer nieuwe producten kunt maken, maar ook waarom IT zo belangrijk is om dit te kunnen realiseren. De middag is voor iedereen toegankelijk.

In een circulaire economie ontwerpen we producten zodanig dat na gebruik geen componenten en grondstoffen verloren gaan. In een circulaire economie maken we enkel gebruik van hernieuwbare energie.
Circulariteit gaat niet alleen om duurzaamheid. De transitie naar circulair werken zorgt ervoor dat Europa weer over eigen grondstoffen beschikt, namelijk de spullen om ons heen. Bovendien kan door innovatie nieuwe werkgelegenheid worden gecreëerd. Circulair werken kan daarom gezien worden als één van de antwoorden op globalisering.

Deelnemende bedrijven:

  • Van Kaathoven
  • Van Houtum
  • PP Recycling Swalmen
  • Emma Safety Footwear
  • Engie
Circulair design van Pour Product

Circulair design van Pour Product

 

Vrijdag 13 oktober
tussen 13.30-18.00 uur

Circularity Campus Sittard-Geleen
Berkenlaan 52
6133WZ Sittard-Geleen
(pand voormalige basisschool Aan de Meule)

Gratis, loop gerust binnen