Dutch Earth Week

Van 8 tot en met 14 oktober 2020 vindt de vierde editie van Dutch Earth Week plaats, met als thema Turn It. Tijdens de Dutch Earth Week dagen we heel Limburg (en de rest van de wereld) uit om duurzaam te denken én om duurzaam te doen. Het is een week om te laten zien wat er kan, wat er gebeurt, en om samen aan de slag te gaan. It’s Your Turn! – lees meer

Dutch Earth Week

Doe je mee?

Heb je een mooie actie, een interessant initiatief of een goed plan? We horen het graag! Mail naar info [@] dutchearthweek.nl 

energiezuinige week 2020

Programma energiezuinige week 2020

Wat is er te doen tijdens Dutch Earth Week? Op deze pagina vind je alle acties, lezingen, bijeenkomsten en meer. De filters kunnen je helpen met zoeken.

Dutch Earth Week biedt een podium aan organisaties, koplopers, enthousiastelingen, bedrijven, gemeentes en nieuwsgierigen. Iedereen kan dus een programma-onderdeel of actie aandragen. Heb je een plan? 

Circulaire economie in de praktijk

Circulaire economie

Hoe ontwerp je producten en een productieproces zo dat er geen grondstoffen verloren gaan? Is de circulaire economie een antwoord op globalisering? Circularity Campus Sittard-Geleen laat zien hoe het kan. Bezoek het op vrijdag 13 oktober.

Op vrijdag 13 oktober kun je bij Limburg Circulair zien hoe je de circulaire economie in de praktijk kunt brengen, stap voor stap. Aan de hand van concrete voorbeelden van diverse samenwerkende bedrijven, maar ook kennis- en onderwijsinstellingen, demonstreren ze hoe je tot circulair productontwerp komt, waarom een slimme retourlogistiek belangrijk is, hoe je producten kunt refurbishen en recyclen, hoe je van componenten en grondstoffen weer nieuwe producten kunt maken, maar ook waarom IT zo belangrijk is om dit te kunnen realiseren. De middag is voor iedereen toegankelijk.

In een circulaire economie ontwerpen we producten zodanig dat na gebruik geen componenten en grondstoffen verloren gaan. In een circulaire economie maken we enkel gebruik van hernieuwbare energie.Circulariteit gaat niet alleen om duurzaamheid. De transitie naar circulair werken zorgt ervoor dat Europa weer over eigen grondstoffen beschikt, namelijk de spullen om ons heen. Bovendien kan door innovatie nieuwe werkgelegenheid worden gecreëerd. Circulair werken kan daarom gezien worden als één van de antwoorden op globalisering.

Deelnemende bedrijven:

  • Van Kaathoven
  • Van Houtum
  • PP Recycling Swalmen
  • Emma Safety Footwear
  • Engie