25 Ideeën voor hoogslapers voor volwassenen voor kleine kamers en appartementen

Voel je je beroofd van de ruimte ? Hoewel geen enkele bezwering de vierkante meters van uw huis zal verdubbelen, zal ruimte-uitbreidende magie gebeuren met een hoogslaper . 

hoogslaper met bank

In tegenstelling tot een standaard bedframe (de meeste opties zijn ongeveer zeven centimeter lang), roept een hoogslaper extra vloerruimte op voor opslag of activiteiten door uw matras enkele voeten omhoog te brengen – Onmogelijk hoge plafonds zijn geen vereiste. Dus stop met wanhopig op zoek te zijn naar meer bewegingsruimte. Til in plaats daarvan dingen naar nieuwe hoogten met een van deze vijfentwintig ideeën voor hoogslapers.

Het beste bed voor studio-appartementen

Vanwege belachelijk hoge huren in NYC krijgen veel inwoners niet veel vierkante meters voor hun dollars. Dit appartement in Manhattan in een chique wijk in het centrum is een illustratief voorbeeld. Om elke centimeter van deze kleine ruimte te laten zingen, transformeerde de bewoner het onhandige studio-appartement in een ruime duplex met een hoogslaper met bank.

Verander een hoogslaper in een slaapkamer

Hier zijn een paar ideeën die het waard zijn om uit dit verhoogde hoekje te stelen.

Decoratieve accenten zoals de gordijn “muur” voor privacy zorgen ervoor dat een hoogslaper meer aanvoelt als een slaapkamer dan als een stapelbed. Het personaliseren van een klein nest met een schattig “schapje” helpt ook. Hier pronken zwevende witte planken met ingelijste foto’s. Let op de rode items die kleuraccenten toevoegen.

Helaas kan het op een hoogslaper benauwd en heet worden doordat warme lucht opstijgt. Gelukkig houdt een goede ventilatie je comfortabel. Zoals op de vorige foto te zien is, bevindt deze hoogslaper zich in de buurt van een bovenste raam en een AC-unit. Een ander idee om te overwegen is het installeren van een plafondventilator . Als u het met een lage snelheid met de klok mee laat draaien, wordt koelere lucht naar boven getrokken.

Dit hoogslaper heeft tonnen opslagruimte

Winnen op kleine ruimtes? Investeer in meubels die helemaal tot hun recht komen in de opbergafdeling, zoals deze innovatieve hoogslaper genaamd The Living Cube. De Zwitserse ontwerper, Till Könneker, creëerde het voor zijn micro-appartement als al zijn spullen niet zouden passen. Het stapelbed met maximale ruimte bevat een inloopkast eronder plus een entertainment- / opslagmuur die groot genoeg is voor een enorme platencollectie.

Multiplex hoogslaper met een kast eronder

De boho “slaapkamer” in dit Nederlandse appartement is een multiplex hoogslaper. De groovy creatie bestaat uit een kamer met een matras waar je volledig op kunt staan, en een enorme inloopkast die is bedrogen met opbergoplossingen uit de IVAR-serie van IKEA : vier bovenkasten en een ladekast met 3 laden.

Onder Trap Opslag

Als u eigenaar bent van uw appartement, kunt u uw vierkante meters maximaliseren met een paar “verheven” structurele veranderingen. De eigenaar van dit Zweedse appartement heeft een hoogslaper gebouwd boven de ingang en keuken. Maar wacht, er is meer. Let op de trap? Binnenin is opslag die uitschuifbaar is.

Lage hoogslapers zijn een ding

Een hoogslaper hoeft niet centimeters van uw plafond te zijn. Deze lage, ontworpen door Studio Oink, is slechts 1,20 meter hoog met daaronder drie ruime kasten. We houden van de bijpassende kasten langs de slaapkamermuur die, nog meer, game-veranderende opslagruimte bieden.

Loft Bed Verlichting

Als je de hier getoonde ladder verwijderd hebt, weet je misschien niet dat de overstek een hoogslaper was dankzij de inbouwverlichting . De armaturen zijn een helder idee dat de kleine woonkamer verlicht en definieert. Kunt u geen verlichting installeren? U kunt LED-lichtstrips of lichtslingers gebruiken om dingen op te fleuren.

Onzichtbare leuningen voor hoogslapers

Als je het geluk hebt zeer hoge plafonds te hebben, helpt dit idee je om elke vierkante centimeter te benutten. 

De mensen die in deze ruime studio wonen, maakten van de plek onder hun hoogslaper een multifunctionele woon- / eetkamer. Houd je niet gewoon van de kroonluchter ? Een ander fantastisch idee om te vegen is de plexiglazen reling rond het bed. Het verhoogt de veiligheid zonder het licht van de ramen te blokkeren.

Bedhekken voor volwassenen

Hier is nog een hoogslaper met een leuning van plexiglas. De onzichtbare functie voorkomt niet alleen het uit bed rollen, maar zorgt er ook voor dat de kleine slaapruimte open en luchtig aanvoelt.

Boekenplank hoogslaper

Als u op zoek bent naar een idee voor een hoogslaper dat de woonkamer eronder niet opsteekt , overweeg dan om uw verhoogde slaapkamer uit het zicht te houden met een boekenrek . Vergeet niet om de ladder op te bergen voordat gasten langskomen. We nemen een kijkje in dit hoekje hierna.

De beste planten om in je slaapkamer te hebben

Het is moeilijk om er een paar te vangen als je binnenlucht muf en benauwd aanvoelt. Door een paar planten rond uw hoogslaper te houden, kunt u beter slapen. De truc is om planten te plukken die ’s nachts verse zuurstof afgeven. Een persoonlijke favoriet onder de  moeilijk te doden kamerplanten  is de weinig licht vriendelijke slangenplant , ook wel schoonmoeder tong genoemd.

Maak een goedkoop hoogslaper er chic uit

Er zijn op zijn minst een bazillion (OK, tientallen) tutorials online die zuinige doe-het-zelvers laten zien hoe ze goedkoop een stevig hoogslaper kunnen bouwen met hout. Als u de voorkeur geeft aan iets meer Scandinavisch ogend, zijn bedden als deze zeker onhandiger dan chic. Gelukkig zal een laag witte verf, zoals afgebeeld, meteen lelijk worden.

Steel deze Ikea-hack van het hoogslaper

We houden van een goede IKEA-hack , jij ook? Zoals we al eerder zeiden, hoeft een hoogslaper niet bijna plafondhoog te zijn. Deze is ongeveer 42 centimeter lang. Onder het bedframe bevindt zich een IKEA MALM-ladekast met 6 lades. We houden ervan hoe dit idee de kleine alkoof uitstekend gebruikt.

Dit hoogslaper maakt ruimte voor een thuiskantoor

Uw studio-appartement kan ook dienst doen als kantoor dat geschikt is voor persoonlijke ontmoetingen met klanten met dit unieke idee voor een hoogslaper.

Het is vanzelfsprekend dat de ladder naar de matras leidt. Maar als je je afvraagt ​​waar alle persoonlijke dingen, zoals kleding en schoenen, op deze plek worden bewaard, luister dan. Richt je blik op de kast met zwenkwielen achter de computer. Wanneer het wordt uitgerold, onthult het een andere opslageenheid.

Fake een ingebouwd hoogslaper

Een ingebouwde hoogslaper lijkt meestal minder opdringerig dan een vrijstaand bed in een woonkamer met een leuk formaat. Dit slimme idee laat zien hoe je die ingebouwde look kunt nabootsen met een vrijstaande garderobekast die aan een muur is vastgeschroefd. We waarderen ook de schuifladder die indien nodig met een vingerbeweging kan worden verplaatst.

Zie het Bike Loft Bed

Hier is nog een nep ingebouwd hoogslaper. Deze creëert ruimte voor een fiets terwijl je een lift haalt uit een vrijstaande boekenkast die natuurlijk voor de veiligheid aan de muur is bevestigd. Zie je de kleding die hangt? Tussen de kast en de muur is een kaststang aangebracht.

Laat uw hoogslaper verdwijnen

Haal de ladder weg en het hoogslaper in dit tweekleurige appartement verdwijnt schijnbaar. Om dit thuis te doen, schildert u het plafond, de hoogslaper en het bovenste gedeelte van uw muren in dezelfde donkere kleur. Dek vervolgens uw matras af met beddengoed in dezelfde tint.

Hoogslaper bedrogen met transformerend meubilair

Charles Irby en Peter Suen ontwierpen een systeem voor hoogslapers dat veel functionaliteit toevoegt aan dit tienerflat. De kleine ruimte beneden is waar de magie gebeurt. Met behulp van transformerend meubilair dat in de muren van de unit is ingebouwd, kan de kleine kamer veranderen in een kantoor, tweede slaapkamer of inloopkast.

Veeg over deze chique hoogslaper

Chique hotels worden gek. Voorbeeld hiervan is de Michelberger in Berlijn. Het zelfbenoemde huiselijke hotel met het motto ‘klein is mooi’ maakt gebruik van vierkante mazen rond de buitenrand van hun hoogslapers om te voorkomen dat slapende schoonheden eraf vallen.

Verander een opslagvliering in een hoogslaper

In dit Zweedse appartement werd een goed geventileerde opslagvliering omgebouwd tot hoogslaper. 

Neem een ​​kijkje in deze Zweedse hoogslaper

We vinden het leuk dat er een kleine plank is voor het bewaren van nachtelijke benodigdheden zoals een goed boek en dat allerbelangrijkste glas water. Er is ook een plug-in hanglamp om ’s nachts te lezen.

Dit hoogslaper biedt plaats aan een bank

Deze hoogslaper, gemaakt door de Duitse ontwerper Nils Holger Moorman, is misschien wel de hardst werkende ter wereld. Het heet Kammerspiel en staat vol met opbergoplossingen en zelfs meubels zoals een kleine bank .

DIY een heerlijk hoogslaper

 Een hoogslaper veranderde deze piepkleine kamer in een toevluchtsoord in zakformaat. De faux inbouw is gemaakt met behulp van twee grote vrijstaande kasten en MDF-plaat.

Daarna werd het plafond geschilderd in een prachtige tint genaamd eendblauw. Door de rustgevende kleur voelt de hele ruimte dromerig aan.

Twee kamers in één hoogslaper

Hier is een nieuwe draai aan de vrijstaande hoogslaper. Deze twee-in-één-oplossing combineert een slaapnest met een verrijdbare bank.

Maak kennis met het Pegboard-hoogslaper

Gevulde kast? Verpakt dressoir? Deze onopvallende hoogslaper zou elke kleine ruimtebewoner die honger heeft naar opslag zich verheugen. Daaronder is een overvloed aan ingebouwde lades en ruime kasten.