Afsluiting jeans-inzamelactie

In de eerste twee weken van oktober kun je op meer dan tien locaties in Sittard en Geleen je oude spijkerbroeken inleveren. Op 14 oktober is de afsluiting van deze actie.

De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën van de wereld. Daarom worden er steeds meer initiatieven genomen die deze industrie duurzamer maken. MUD Jeans is een goed voorbeeld hiervan. Dit duurzame Nederlandse spijkerbroekenmerk timmert aan de weg met het recyclen en leasen van spijkerbroeken.
NICEway en het netwerk Fairtrade Sittard-Geleen organiseert in de eerste twee weken van oktober een inzamelingsactie van spijkerbroeken. Deze worden door MUD Jeans gerecycled.

Afsluiting
Op zaterdag 14 oktober wordt bij Vakwerk in Sittard de inzamelingsactie afgesloten. Nicole Geilen van NICEway gaat tijdens deze bijeenkomst in op de achtergronden van het project en haar motivatie om hiermee aan de slag te gaan. Die middag worden ook de winnaars bekendgemaakt. Wie een spijkerbroek inlevert maakt namelijk kans op mooie prijzen. Ook meedoen? Kijk hier!

Netwerk
Naast NICEway, MUD jeans en de inzamelpunten is deze actie ondersteund door Urgenda (dag van de Duurzaamheid), de Fairtrade Werkgroep Sittard-Geleen en COS Limburg. Sittard-Geleen is fairtrade gemeente. De fairtrade werkgroep wil brede lagen van de bevolking informeren over en betrekken bij fairtrade en duurzaamheid.

Zaterdag 14 oktober 2017
Vanaf 15.30 uur

Vakwerk
Putstraat 19
Sittard