Aftrap van de Dutch Earth Week

Op 10/10, de nationale dag van de duurzaamheid, trappen we de Dutch Earth Week af met speeches van onder meer Jan Terlouw, een bijzondere VanWoordenNaarDaden-bingoshow en koplopers op het gebied avn hergebruik.

Na een opening door gedeputeerde Daan Prevoo, geven we graag het woord aan Jan Terlouw, fysicus, schrijver en voormalig politicus. Hij weet als geen ander de staat van onze samenleving te verwoorden. De Limburgse ondernemer Frans Beckers houdt een kort pleidooi voor circulaire economie. Jessie Kroon vertelt hoe zij al een aantal jaar – in stijl - zonder afval leeft, en geven de beste no waste-tips.

Van-Woorden-Naar-Daden-Bingoshow
Alle aanwezigen doen mee met de Van-Woorden-Naar-Daden-Bingoshow onder leiding van Steye van Dam. Hierbij zijn geen prijzen te winnen, maar Duurzame Daden die de winnaar moet uitvoeren. Hij of zij kan kiezen uit diverse acties.

Ontmoet de koplopers
Tijdens een informele ‘derde helft’ presenteren verschillende Limburgse koplopers op het gebied van hergebruik zichzelf. Zo zijn er banken van mijnsteen van ontwerper Paul Koenen, vertelt WEPA Nederland meer over toiletpapier maken van koffiebekers en laat Rob Hermans zien hoe hij oesterzwammen kweekt op koffiedik. Bekijk hier welke koplopers allemaal aanwezig zijn.

Di 10 oktober, 13.00-18.00 u

13.00 uur: inloop
13.30 uur: start programma
16.45 uur: ontmoet de koplopers
18.00 uur: einde

Limburgs Gouvernement
Limburglaan 10
6229 GA Maastricht

De Aftrap van de Dutch Earth Week is enkel op uitnodiging.