Gratis documentaire Before the Flood

Columbus earth center vertoont op 13 oktober ‘Before the Flood’ in het National Geographic theater. De spraakmakende documentaire, waarin acteur Leonardo DiCaprio wordt gevolgd in zijn rol als ‘vredesambassadeur’ van de Verenigde Naties, is gratis toegankelijk.

Om mensen te laten zien hoe ernstig de gevolgen van een veranderend klimaat zijn, ging DiCaprio op zoek naar de veranderingen die nú al aan de gang zijn. “De tijd om hierover te steggelen is voorbij, we hebben bijna geen tijd meer”, aldus de Amerikaanse acteur over de boodschap van de film ‘Before the Flood’.

De film volgt DiCaprio bij zijn reizen naar vijf continenten en het Noordpoolgebied, waarbij hij spreekt met wetenschappers, wereldleiders, activisten en lokale bewoners om een beter beeld te krijgen van de klimaatproblematiek en te zoeken naar concrete oplossingen.

De film wordt vertoond met Nederlandse ondertiteling. In het kader van de Dutch Earth Week is de film is gratis toegankelijk. Reserveer wel een plaatsje vooraf. Dat kan op deze site.


Columbus earth center
Museumplein 2
6461 MA Kerkrade

Vrijdag 13 oktober
Start 19.00 uur
Gratis, wel reserveren op deze site