Eetmaatjes op de horecabeurs

Van 6 tot en met 11 oktober is de HILTHO in Horst aan de Maas: een grote vierjaarlijkse consumenten- en bedrijvenbeurs. De gemeente deelt tijdens de beurs Eetmaatjes uit, daarmee kook je altijd precies genoeg rijst of pasta, en ga je dus voedselverspilling tegen.

Horst aan de Maas doet mee in de beweging ‘Gezondste Regio 2025’. Gezond eten, bewegen maar ook welzijn, cultuur en duurzaamheid hebben te maken met gezondheid. Horst aan de Maas laat je op de HILTHO kennismaken met de minder voor de hand liggende aspecten van gezondheid. Die kun je via een Gezondheidsroute door het hele HILTHO-complex ontdekken.

Wie klaar is met de route, kan bij de stand van de gemeente een Eetmaatje halen en een sticker met houdbaarheidstips. Eetmaatjes zijn maatbekers voor producten als rijst, pasta en couscous. Ze zijn ontwikkeld door het Voedingscentrum. Met het Eetmaatje kun je porties gemakkelijk afmeten. Zo kook je niet te veel en voorkom je voedselverspilling. Op de stickers staan tips over het bewaren en van groenten en fruit. Ze blijven zo langer goed; ook daarmee voorkom je voedselverspilling.

HILTHO
Tot en met woensdag 11 oktober 2017

Op het evenemententerrein in Kasteelpark Ter Horst in Horst