Fashion Makes Sense Award

Jonge modeontwerpers die verantwoord en duurzaam bezig zijn, maken kans op de Fashion Makes Sense Award. Bekijk het werk van de tien finalisten en stem voor de publieksprijs!

 

De Fashion Makes Sense Award is een stimuleringsprijs voor jonge, duurzame ontwerpers. De award is een initiatief van FASHIONCLASH en de Provincie Limburg. Uit alle inzendingen zijn tien ontwerpers geselecteerd. Zij ontwerpen nu een outfit waarin ze hun duurzame en innovatieve ideeën verwerken.

De winnaar van de Fashion Makes Sense Award ontvangt 2500 euro voor het ontwikkelen van een duurzame collectie. Deze collectie wordt gepresenteerd tijdens het FASHIONCLASH Festival 2018. Er is ook een publieksprijs van 500 euro. Beide prijzen worden bekendgemaakt op 12 oktober tijdens een awardceremonie.

Expo
Benieuwd naar de ontwerpen van de tien finalisten? Kom dan van 6 tot en met 14 oktober naar het Forza Fashion House in Maastricht. Tot en met 12 oktober kun je daar ook stemmen voor de publieksprijs. Stemmen kan ook via facebook (4 t/m 11 oktober) waar het werk van de verschillende ontwerpers wordt belicht.

FASHIONCLASH

Dit jaar was de 9de editie van het FASHIONCLASH Festival, met als thema ‘Fashion Makes Sense’. FASHIONCLASH wil zo jonge ontwerpers, de mode-industrie en het publiek prikkelen om na te denken over de duurzaamheid binnen deze industrie. Mode is van belang voor onze economie, voor onze maatschappij, voor kunst en creativiteit en voor elk van ons op een persoonlijke manier. Maar het heeft ook een keerzijde: de impact op het milieu, de uitbuiting van arbeiders en de invloed op ons zelfbeeld. Wat is het belang en de huidige rol van mode in onze samenleving en hoe kan mode bijdragen aan een betere wereld en welzijn? 

Finalisten
CHAIN.
investigation 8 / 8
JUDITHvanvliet
Mukashi Mukashi by Birutė Mažeikaitė
PAVERT
Ridicule
STRIKKS
Studio MEN
Vera de Pont
VERENA KLEIN

 

 

FMSA Expositie

6 t/m 14 oktober
12:00 – 16:00 uur 
Forza Fashion House
Lage Frontweg 2A
Maastricht

(2de verdieping van het LABgebouw bij Het Radium)

Toegang: gratis