Food Waste Challenge

Voedselverspilling tegengaan? De experts van de Food Waste Challenge weten hoe je dat aanpakt. Tijdens de Dutch Earth Week bezoeken deze experts Limburgse organisaties om hen hierbij te ondersteunen.

De Food Waste Challenge bezoekt van 10 tot 13 oktober tien bedrijven, scholen, ziekenhuizen en gemeentebesturen. Ze gaan op jacht: naar voedselverspilling, naar concrete uitdagingen, naar oplossingen. Voedselverspilling terugdringen is namelijk een makkelijke en logische manier om kosten te besparen.

De organisatie krijgt hulp op maat. Misschien start het Food Waste Challenge team met het blootleggen van de uitdagingen rond voedselverspilling. Zijn die (al) duidelijk, dan zoeken ze samen met de organisatie naar mogelijke oplossingen. Ook als er al een idee is hoe de verspilling het hoofd te bieden, denken de experts graag mee hoe deze oplossing verder ontwikkeld kan worden.

Dus: van uitdagingen, naar ideeën naar concrete oplossingen!

Wat houdt het concreet in?

  • Doe je mee, dan neemt het team van Food Waste Challenge vooraf contact met je op over de specifieke situatie/uitdaging.
  • Tijdens de DEW is er een sessie van twee uur met enkele medewerkers, geleid door twee experts van de Food Waste Challenge. Aan het einde van de sessie presenteren de deelnemende medewerkers van de organisatie de gevonden oplossingen aan een (selectie van) collega’s voor feedback.
  • Het team maakt een kort verslag dat gedeeld wordt op de website van de Dutch Earth Week
  • Een audit is natuurlijk het hele jaar door te boeken, maar in het kader van de Dutch Earth Week is deelname voor tien organisaties gratis!
  • Een bezoek is geheel vrijblijvend. We helpen je met oplossingen voor voedselverspilling, maar achteraf beslist je of je hiermee verder gaat of niet. 

 

Meedoen?
We zoeken bedrijven, scholen, zorginstellingen en gemeentes die de Food Waste Challenge aandurven! Vul dit formulier in of stuur een mailtje naar joris@foodwin.org

Wat houdt het concreet in?
Doe je mee, dan neemt het team van Food Waste Challenge vooraf contact met je op over de specifieke situatie/uitdaging. Tijdens de DEW is er een sessie van twee uur met enkele medewerkers, geleid door twee experts van de Food Waste Challenge. Aan het einde van de sessie presenteren de deelnemende medewerkers van de organisatie de gevonden oplossingen aan een (selectie van) collega’s voor feedback. Het team maakt een kort verslag dat gedeeld wordt op de website van de Dutch Earth Week.