Food Waste Challenge bij Carbon6

Op Carbon6 wordt al enorm hard gewerkt aan circulaire processen. Ze gaan graag de Food Waste Challenge aan, om de ketens nog verder te sluiten.

Carbon6 is een community in Heerlen van ruim honderd bedrijven en instellingen. Walas, stedelijk ontwikkelaar is initiator van het project. Het bedrijf werkt aan een energietransitie van Carbon6 en zet zich in om het project klimaatneutraal te maken.

In Carbon6 wordt op allerlei manieren gewerkt aan ‘het sluiten van de ketens’, zoals het gebruik van koffiedrap om oesterzwammen te kweken, wat vervolgens wordt gebruikt om meelwormen te kweken. De eigen forellenkwekerij is aangesloten op andere processen zoals de kweek van cressen. Er zijn ontwikkelingen om warmte van een datacenter te gebruiken voor de kweek van vissen die in wam water leven en daarop aansluitend de inzet van algen voor het reinigen van het viswater. Voor al deze activiteiten bieden we een living lab en een gezond ondernemersklimaat. Partners worden momenteel aangetrokken om al deze ontwikkelingen mogelijk te maken.

Walas nodigt graag de food waste experts uit om mee te denken hoe de plannen die er zijn voor Carbon6 het beste kunnen worden uitgewerkt.