Food Waste Challenge bij Museumplein Limburg

Museumplein Limburg wil iedereen bewust maken van voedselverspilling. En ze weten: een betere wereld begint bij jezelf. Daarom gaan ze de Food Waste Challenge aan.

Museumplein Limburg omvat drie musea met als thema's aarde, maatschappelijk design en wetenschap & techniek. Er is een brasserie voor bezoekers en vinden regelmatig congressen en evenementen plaats waarbij er ook gegeten en gedronken wordt. Bovendien is er een bedrijfsrestaurant. De musea organiseren met regelmaat exposities over 'food' met actuele thema's, zoals recentelijk nog een expo met de titel 'Meat the Future', een debat-tentoonstelling over kweekvlees.

Museumplein Limburg heeft de food waste experts uitgenodigd omdat er volgens hen meer aandacht moet komen voor voedselverspilling. Willen we iets veranderen dan zullen we bij onszelf moeten beginnen, zeggen ze. Daarom willen ze samen met de cateraar bekijken hoe de organisatie omgaat met voedsel en hoe ze samen met alle gebruikers de verspilling in de breedste zin van het woord tegen kunnen gaan.