14/10 Repair Day - Maak het nou!

Weggooien is zonde. Is er iets kapot, dan kun je het beter laten repareren! Om dat te vieren roepen we zaterdag 14 oktober 2017 uit tot ‘Repair Day’. We roepen alle kleermakers, schoenreparateurs en Repair Café’s op om deze dag iets speciaals te doen. En aan alle anderen om kapotte spullen te laten repareren.

Kleding
Is de rits van dat ene jurkje nog steeds kapot? Of moet die broek iets korter gemaakt worden? De kleermaker of het naaiatelier bij jou om de hoek weet hoe dat moet! En dan heb je ineens een kledingstuk als nieuw.

Schoenen
Beginnen je zolen wat dun te worden? Laat er dan nieuwe onder zetten. Kijk eens in de schoenenla of het rek. Er staat vast een paar dat wel een opknapbeurt kan gebruiken. 14 oktober is daarvoor dé dag.
Extra tip: koop goede schoenen, die gaan met een beetje liefde van de schoenmaker veel langer mee.

Repair Café
Stofzuigers, schemerlampen of geluidsapparatuur: als het kapot is, kan het vaak nog worden gemaakt. In het Repair Café vind je mensen die ervaring hebben met repareren en jou er graag bij helpen. Op 14 oktober begint ook de internationale week van de Repair Café’s. Nóg een goede reden om juist vandaag het Repair Café bij jou in de buurt te bezoeken. Waar die is? Kijk op repaircafé.org.

 

Ben je reparateur (van kleding, schoenen of andere spullen)? Meld je dan aan voor de Repair Day! Neem contact op met ons op via info@dutchearthweek.nl.