Kijk met andere ogen naar het stadskantoor in Venlo

Het stadskantoor van Venlo is gebouwd volgens de principes van Cradle to Cradle. Het gebouw levert een positieve bijdrage aan mens, milieu en economie. Tijdens een rondleiding op 11 oktober kom je hier alles over te weten.

Venlo heeft een bijzonder stadskantoor. Bij het ontwerp is gekozen voor een holistische aanpak. De nadruk ligt op het vergroten van de gezondheid en arbeidsproductiviteit. Zo wordt de luchtkwaliteit met groene wanden verbeterd, maar worden medewerkers ook gestimuleerd om meer te bewegen. Er is een gesloten waterkringloop. Zo wordt regenwater op een natuurlijke manier gezuiverd en gebruikt om de groene gevels te voeden, maar ook als toiletwater. Het gebouw filtert aantoonbaar 30 procent van de fijnstof en CO2 uit de lucht! 

Rondleiding
Tijdens de Dutch Earth Week nodigt de gemeente Venlo je uit om dit unieke gebouw te bezoeken. Op 11 oktober krijgt u een gratis rondleiding met uitleg over het ontwerp, de materialen en duurzame aanpassingen, maar ook over de nieuwe, natuurlijke manier van werken waartoe het gebouw uitnodigt.

Uniek gebouw
Er is enorm veel te vertellen over het gebouw en de manier van werken. Zo draagt de vorm van de vide bij aan de ventilatiestromen en zorgen de groene vides voor verbinding tussen de verschillende verdiepingen. Bijzonder ook is dat het gebouw zich heeft aangepast aan zijn omgeving: de groene gevel zit aan de kant van de verkeersweg en spoorbaan, voor een betere zuivering van de lucht. De locatie heeft dus medebepaald hoe het gebouw eruit ging zien en nu voegt het gebouw weer iets toe aan de locatie.

Interesse?
Schrijf je uiterlijk 30 september in voor deze gratis rondleiding!
Mail naar Marjon Peeters: marjon.peeters@venlo.nl

 

11 oktober
14.00-15.30 uur

Stadskantoor Venlo
Hanzeplaats 1, Venlo

Deelname is gratis.
Aanmelden tot en met 30 september via mail: marjon.peeters@venlo.nl