The Uncertainty Has Settled - over klimaat, energie en landbouw

In het kader van Food Film Festival IMBISS en de Dutch Agri Food Week speelt de provocerende documentaire The Uncertainty Has Settled van de Limburger Marijn Poels.

In de documentaire, over klimaat, energie en landbouw, bezoekt Poels wereldvermaarde wetenschappers. Hij laat de reguliere klimaatwetenschapper aan het woord, alsook de sceptici en laat de kijker zelf conclusies trekken.


Het verhaal speelt zich grotendeels af in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt. In de film legt Poels de verbinding tussen veelal Duitse boeren en het groene energiebeleid waarin steeds meer boeren energieleveranciers worden.


De film vierde zijn wereldrelease op 9 februari 2017 tijdens het Berlin Independent Film Festival. Daar werd de film bekroond als beste documentaire.


De film is geproduceerd en geregisseerd door Marijn Poels, afkomstig uit Horst aan de Maas. De vertoning is onderdeel van het Food Film Festival IMBISS in samenwerking met de gemeente Venlo. Op 12 oktober is een speciale studentenvertoning mét Q&A met de regisseur (Engels gesproken).


Donderdag 12 oktober 2017 
14:30 - 16:30 uur

De Nieuwe Scene
Nieuwstraat 13
Venlo