Eerste Cradle to Cradle fietstocht ter wereld

De toekomst is in Venlo al lang begonnen. Dat is te ontdekken in de cradle-to-cradle fietstocht die VenloSpelen maakt in opdracht van de gemeente. Op 28 en 29 oktober wordt deze fietstocht van 30 kilometer gelanceerd mét app.

De toekomst is circulair, producten worden slimmer gemaakt en de onderdelen zijn óf afbreekbaar óf geschikt voor hergebruik. In de cradle-to-cradele filosofie staat naast deze circulariteit ook de mens met zijn gezondheid en welbevinden centraal. De gemeente Venlo kent een groeiend aantal gebouwen, locaties en producenten die volgens de cradle-to-cradle filosofie zijn gemaakt. Ze is koploper op dit gebied.

Om dit op een leuke, gezonde en duurzame manier te laten zien is er vanaf eind oktober de cradle-to-cradle fietstocht. De route is een rondje van 30 kilometer en heeft dus geen van begin- of eindpunt. Hij kan op twintig locaties worden gestart. 

Op 28 en 29 oktober heeft het Stadkantoor Venlo – dat volgende de cradle-to-cradle filosofie is gebouwd - open dag. Dan wordt ook de fietstocht gelanceerd. Via een app kun je de tocht daarna ook los fietsen. Interessant voor fietsfanaten, gezinnen, maar ook voor schoolklassen en studenten.

Het stadskantoor Venlo geeft op woensdag tijdens de Dutch Earth Week ook een rondleiding.


28 en 29 oktober
11:00 tot 16:00 uur

Meer info binnenkort onder meer via Stadskantoor Venlo.