Recepten voor inductie koken

recepten inductie koken

Dus je hebt besloten om te investeren in een inductiekookplaat. Je hebt geleerd hoe inductie werkt, welk kookgerei je erop kunt gebruiken en hoe je de vele vragen kunt beantwoorden die je verbijsterde gasten zouden kunnen stellen. Je weet dat ze veilig, efficiënt en ronduit cool zijn (bedankt, magneten) en het enige dat overblijft is koken.

Dat wil zeggen, als u eenmaal weet hoe u recepten kunt aanpassen aan uw nieuwe apparaat.

Wees niet bang: inductie is net zo moeilijk te gebruiken als gas of elektriciteit. Als je eenmaal bekend bent met de nieuwe wijzerplaten en timing van inductie, zou het koken van al je favorieten (en nieuwe ontdekkingen) sneller en gemakkelijker dan ooit moeten zijn. U hoeft niet eens veel te veranderen, maar we zijn er om u te helpen de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen met onze recept aanpassingstips voor inductie koken.

Hoe werkt inductie koken?

Als je een serieuze thuiskok bent, is de kans groot dat je het belang van een goede mise-en-place al begrijpt, of al je ingrediënten klaarmaakt en uiteenzet voordat je daadwerkelijk gaat koken. Maar als u graag onderweg kookt – of als u werkt aan een recept dat u helpt bij het bereiden tijdens de rustperiode terwijl potten koken of dingen koken – moet u zich aanpassen voor inductie koken.

Een van de beste kookplaat merken is het merk Siemens.

Hoewel inductie uw voedsel niet echt sneller laat koken, zal het vrijwel onmiddellijk kookgerei dat op de branders of “kookzones” is geplaatst, gelijkmatig verwarmen. Dit betekent weinig tot geen onderbreking tussen het daadwerkelijke koken, wat ertoe kan leiden dat je als een maniak rondrent of je eten te gaar maakt als je probeert kruiden te hakken, voor te bereiden en te graven terwijl de kookplaat zijn werk doet.

Een praktijkvoorbeeld

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat ik deze zaterdagochtend een prachtige koekenpan van shakshuka wil maken op een nieuwe inductiekookplaat. Ik ken het recept uit mijn hoofd voor een gasfornuis en begin altijd met het stoken van olie in mijn gietijzer terwijl ik de paprika’s en uien hak. Maar als ik de olie op een inductiekookplaat begin te verwarmen voordat ik dingen hak en mijn kruiden neerleg, riskeer ik de olie te verbranden of later een ingrediënt te vergeten terwijl ik probeer mijn eieren precies goed te timen.

Omdat inductiekookplaten van 90 cm breed werken door de ijzeratomen in uw kookgerei te laten opwarmen, verwarmen ze gietijzer veel sneller dan gasfornuizen, dus ik zou ook het risico lopen mezelf te verbranden door spatwater door olie in een snel verwarmende pan te gieten. In plaats daarvan moet ik al mijn ingrediënten klaarmaken, olie in mijn koude pan gieten en vervolgens de kookzone inschakelen.