Wat is een slimme mobiele airco en waar kunt u ze kopen?

slimme mobiele airco

Slimme mobiele airco’s bedien je vanaf je smartphone of met Alexa en Google Assistant.

Als u vanuit huis werkt, is de kans groot dat uw elektriciteitsrekening stijgt en deze alleen deze zomer omhoog gaat. Een slimme mobiele airco kan u helpen de kosten onder controle te houden door te weten wanneer u thuis bent en wanneer u dat niet bent, en om de temperatuur nauwkeuriger te bewaken en te wijzigen, zodat het past bij uw comfort.

Degenen die in appartementen of oudere huizen wonen zonder centrale airconditioning, moeten binnen-, binnen- of gedeelde AC-units gebruiken om hun huis koel te houden wanneer de temperatuur stijgt. Bedrijven hebben de afgelopen jaren smarts aan deze systemen toegevoegd; je kunt deze apparaten bedienen met je smartphone en ze kunnen ook verbinding maken met andere slimme thuissystemen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw slimme thuissysteem programmeren om de airconditioner in te schakelen, uw zonneschermen te laten zakken en uw lichten aan te doen op een bepaald tijdstip of wanneer de temperatuur binnenin te hoog wordt.

Wat is een slimme mobiele airco?

In de meest eenvoudige vorm kunt u met een verrijdbare airconditioner het apparaat controleren en bedienen met uw smartphone of tablet. Dus terwijl u bij u thuis bent, hoeft u niet naar de afstandsbediening te reiken om de temperatuur aan te passen. Als u niet thuis bent, kunt u uw smartphone gebruiken om ervoor te zorgen dat het systeem is uitgeschakeld of ingeschakeld om uw huisdieren koel te houden op een bijzonder warme dag.

Meer dan dat, een slimme mobiele airco zou ook in staat moeten zijn om verbinding te maken met andere slimme thuissystemen. De meeste slimme AC’s kunnen werken met Alexa of Google Assistant, wat betekent dat je deze airconditioners met je stem kunt bedienen, op voorwaarde dat je een slimme luidspreker hebt. U moet echter ook een scenario kunnen opstellen waarin bijvoorbeeld de airconditioner samen met uw verlichting wordt ingeschakeld wanneer u thuiskomt.

Types slimme airconditioners

Afgezien van centrale AC-systemen – die je zou bedienen met een slimme thermostaat zoals de Ecobee SmartThermostat – zijn er vier soorten airconditioners waaruit je kunt kiezen. Elk heeft zijn voordelen en afwegingen.

Draagbare:

deze units zijn elk ongeveer zo groot als een kleine koffer en hebben grote uitlaatbuizen die u uit een raam moet steken. Ze zijn het gemakkelijkst te installeren, maar verreweg het minst efficiënte type airconditioning.

In het raam:

Misschien wel het meest voorkomende type, deze airconditioners schuiven gewoon in een open raam. Na draagbare eenheden zijn ze het gemakkelijkst te installeren, maar ze blokkeren het onderste deel van uw raam en voorkomen dat u dat raam opent. Ook moet u de openingen aan weerszijden van de airconditioner blokkeren om te voorkomen dat hete lucht binnendringt en koude lucht ontsnapt.

In de muur:

Zeer vergelijkbaar met in-window-units, deze worden door een opening in uw muur gestoken. Ze zijn over het algemeen duurder dan in-window-units en vereisen mogelijk professionele installatie – vooral als u een gat in een muur van uw huis moet maken – maar ze nemen geen waardevolle raamruimte in beslag en ze laten minder luchtlekkage toe.

Monoblock:

Ook bekend als split-airconditioners, deze hebben een binnengedeelte dat is verbonden met een buitenunit via een kleine pijp. Hoewel ze de meest efficiënte zijn van de verschillende hier vermelde typen, zijn ze ook het duurst om te installeren; je hebt een professional nodig. En het uiterlijk van het binnengedeelte kan polariserend zijn. Dit is eigenlijk een mobiele airco zonder slang.

Hoeveel kost een slimme mobiele airco?

Omdat het relatief nieuwe slimme mobiele airco’s zijn, zijn ze iets duurder. Een slimme Frigidaire 8000 BTU AC kost bijvoorbeeld 329 euro op Amazon, terwijl een niet-slim 10.000 BTU Frigidaire-model ongeveer 30 euro minder kost. Toch wordt het prijsverschil steeds kleiner. Dat gezegd hebbende, het is niet zo’n groot verschil dat je een perfect goede airconditioner moet weggooien om er een te krijgen die slim is.